LM grafische vormgeving magazine mockup

Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Bij Sprengers houden we van een uitdaging. Toen vaste klant Liberale Mutualiteit bij ons aanklopte voor een opfrissing van hun ledenblad, gingen we meteen enthousiast aan de slag. De opdracht? Een flexibele template voor hun ledenblad die aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van elke editie.

Elk nummer van het ledenblad brengt nieuws in verschillende vormen. De kunst was om met de grafische vormgeving van het magazine die flexibiliteit mogelijk te maken en toch binnen de huisstijl van de Liberale Mutualiteit te blijven.

Daarvoor bestudeerden we eerst alle verschillende huisstijlrichtlijnen. Zo waren we er zeker van dat onze ontwerpvoorstellen aansloten bij de merkidentiteit van de Liberale Mutualiteit.
Daarna mixten we een grote dosis creativiteit met nauwkeurigheid, zodat alle content een plaatsje kreeg in verschillende lay-outopties.

De templates hielden rekening met de bestaande huisstijl én met variabele inhoud.

grafisch ontwerp magazinee presentatie LM
LM tijdschrift opmaak binnen

We werkten een doordacht ontwerp uit, dat de leesbaarheid en de toegankelijkheid van het magazine verbeterde, en creëerden een blad dat bijdraagt aan de merkconsistentie van de Liberale Mutualiteit.

Nieuwe stijl zorgt voor hogere betrokkenheid

Het vernieuwde ledenblad werd positief onthaald, zowel door de Liberale Mutualiteit zelf als door haar leden. De vernieuwde look & feel spreekt aan, waardoor de betrokkenheid en tevredenheid over het blad toenam. En die feedback vinden wij het lezen waard!

LM grafisch ontwerp magazine artikel

Nog meer cases

Astellas Promotiecampagne voor stripverhaal

Astellas AML campagne visual x

Ricard promotiemateriaal

ricard geel

Rebranding – Van Vinci naar Indigo

indigo parking lente poster - rebranding