Nieuwsblad Flandrien podium

Flandrien geflatteerd door soepele en creatieve samenwerking

Elk jaar organiseert het Nieuwsblad dé hoogmis van de wielersport. Op dit gala-event worden wielerhelden in de bloemetjes gezet en verschillende prijzen uitgereikt. De Flandrien is de prijs voor de meest verdienstelijke wielrenner.

Vaste event-partner Citycubes schakelde Sprengers in voor de uitwerking van alle grafische elementen voor dit jaarlijks evenement. Terwijl zij zich focusten op het event zelf, was Sprengers verantwoordelijk voor de grafische vormgeving. Van de creatie van het logo tot de vormgeving van de trofeeën. We verzorgden de volledige coördinatie en demarreerden geregeld om een punctuele levering binnen de erg strikte deadline te garanderen.

Logo en huisstijl, het startschot wordt gegeven

Aan de basis van alle grafische uitwerkingen stond de creatie van een passend logo en bijhorende huisstijl. We werkten met elementen die refereren naar de landkaart van Vlaanderen, en met een stevige knipoog naar een zakje friet. Een gouden gloed maakt het logo extra feestelijk, zeker in combinatie met een donkere stijlvolle variant op het blauw van het Nieuwsblad.

logo flandrien

Een waaier aan grafisch werk zet het gala uit de wind en in het zonnetje

Eens het logo en de huisstijl de eindmeet hadden bereikt, werden alle ondersteunende graphics en visuals uitgewerkt. Van uitnodigingen (print en digitaal), tot alle signalisatie en branding op het event zelf, alles ging door onze creatieve handen. Zo ontwierpen we o.a. de photowall, signalisatietotems, beachflags, banners, posters, panelen, en zelfs de trofeeën voor de winnaars.

Tja, we hadden goede benen en  het kopke wilde duidelijk ook mee!

Nog meer cases

Beursstand ontwerp – Overzicht

overzicht beursstand

Beefeater – Grafisch design voor events

Beefeater cover Masterbrand Flags

Hoya marketing ondersteuning

hoya miyosmart poster