Container Technics fotografie product haken

Strategische verovering van non-experten

Hoe overtuig je een jury van jouw expertise wanneer niemand snapt wat die inhoudt? Met dat probleem klopte Container Technics (CONTECH) aan bij Sprengers.

Als specialist in ladingzekering en – behandeling, had het bedrijf wereldwijd een sterke reputatie uitgebouwd en was het dermate gegroeid dat het in aanmerking kwam voor deelname aan de wedstrijd ‘Leeuw van de Export’ (FIT).

Enthousiast verzamelde Container Technics een hoop informatie en zond dit richting FIT. Daar kon men echter de weg niet vinden in de massa’s doorgestuurde technische data, de hoeveelheid aan droge teksten en niet omkaderde cijfers. Op die manier zou een deelname niet mogelijk zijn … de leeuw zou in zijn kooi blijven.

Inlevings- en luistervermogen aan de basis van een sterke communicatiestrategie

Uit een eerste gesprek, met een zeer bereidwillige en geestdriftige klant, bleek al snel dat Container Technics op zakelijk vlak quasi geëxplodeerd was. Daarom hadden ze geen behoefte gevoeld om stil te staan bij de ontwikkeling van een duidelijke visie en een commercieel verhaal waarin de USP’s naar voor komen.

Hoe meer interviews we afnamen, vragen we stelden en hoe meer we luisterden, hoe beter we ons als leek konden inleven in de complexe materie. Zo konden we de Container Technics story uitschrijven en de vertaalslag maken naar een passend dossier en bijbehorende presentatie voor deelname aan de FIT wedstrijd.

Merkverhaal met een goed einde

Het uitschrijven van het volledige merkverhaal, vormde de basis voor de interne aanpak van de sales en marketingstrategie. Voor de opstart van een fotodatabase deed de klant een beroep op Sprengers. We creëerden ook duidelijke infographics die het boeiende cijferverhaal en de achterliggende producten en vakkennis in beeld brachten.

Door de medewerkers te betrekken bij de realisatie van de story, de fotografie en de creatie van de infographics, leerden zij het eigen verhaal kennen. Zo werden ze nog betere ambassadeurs van Container Technics. Ambassadeurs die een taal spreken die iedereen kan verstaan.

Zo viel de puzzel in elkaar of om het met vereenvoudigde Container Technics terminologie te zeggen: ‘zo paste de haak in het oog’.

Enkele foto's uit de fotoshoot:

Nog meer cases

Datatune huisstijl en lancering

datatune logo

Katoen Natie grafisch drukwerk

katoen natie brochure transport

Roeselare: event shoppingstad van de toekomst

roeselare casebeeld

Motrac Rekruteringscampagne

Motrac fotografie heftruck technieker HR