Kurma catalogue - nieuwe branding

Kurma – Van downward dog tot verlicht merk

Yogapionier Kurma had een rijke geschiedenis en een nobele missie, maar de branding was een rommeltje. Denk aan inconsistente logo’s en een website die op een tijdcapsule uit de jaren 90 leek. Onze taak? Het yogamerk opnieuw positioneren én een duidelijke branding ontwikkelen.

Groene missie als kern van rebranding

Geen rebranding zonder duidelijke visie, missie en doelstellingen. We begonnen met een aantal workshops waarin we de identiteit van Kurma scherp stelden. De brandstory die daaruit ontstond werd de leidraad voor alle toekomstige communicatie. Kurma’s focus op 100% circulaire productie was een belangrijke USP, die vroeger onderbelicht bleef. We zetten de circulaire aanpak centraal in hun nieuwe merkverhaal.

Want in een sector waar groen vaak niet verder gaat dan de kleur van een yogamat, zet Kurma een nieuwe standaard. Het merk ademt duurzaamheid, net zoals een yogi diep inademt tijdens een pranayama-oefening. We verweefden de groene ziel van Kurma in hun branding, zodat klanten niet gewoon een mat kopen, maar een stukje duurzame toekomst.

Kurma infographic sustainable production process

Huisstijl en contentstrategie in evenwicht

Net als een goede yogamat moet je huisstijl je merk ondersteunen. Daarom kreeg die huisstijl een heuse make-over: van logo tot lettertype, alles namen we onder handen.

En ook de fotografie pakten we aan. Een nieuwe fotoshoot liet producten én de nieuwe merkidentiteit helemaal tot hun recht komen. Want een beeld zegt meer dan duizend mantra’s, toch?

kurma yoga mat rebranding wikkels
Kurma Instagram Visuals

De oude webpagina’s gingen op de schop. We ontwikkelden een nieuwe website, compleet met een B2C-webshop en passende copy.

De contentstrategie die we via website en socials uitrolden was niet alleen informatief, alle content belichtte de unieke chakra’s van Kurma.

Kurma website Rebranding

Het resultaat?
Kurma is niet langer de stille yogi op de achterste rij van de klas. Nee, het merk staat nu vooraan, klaar om in warrior pose de yogamarkt opnieuw te veroveren.

Kurma - nieuwe branding in setting

Nog meer cases

Seiko Optical – een nieuwe kijk op POS-materiaal

Seiko POS materialen etalage bestickering

Roeselare: event shoppingstad van de toekomst

roeselare casebeeld

Ricard promotiemateriaal

ricard geel