Vacature Grafisch Ontwerper


Sprengers is een dynamisch en creatief no-nonsense communicatiebureau. Jong van geest, al meer dan 40 jaar onafhankelijk én met een enorme goesting in de toekomst.

Onze kantoren liggen in de kleinschalige bedrijvenhub Soetenborgh, midden in het kloppende hart van Antwerpen en vlak bij het Groen Kwartier en het PAKT – een ideale locatie om terrasjes te doen! 😉

We zijn een klein flexibel bureau met een horizontale structuur, veel samenwerking en inspraak.
Ons doel? Onze uiteenlopende klanten op een creatieve en efficiënte manier in the picture zetten!

Sprengers kantoor in bedrijvencentrum Soetenborgh

GEZOCHT: GRAFISCH ONTWERPER

die de tanden wil zetten in onze toffe projecten!

Grafisch ontwerp? Dat adem jij gewoon! Je weet wat werkt, en je bent niet bang om je ideeën te delen of om nieuwe dingen te leren. Je praat trouwens net zo makkelijk over kleurenpaletten, fonts, huisstijlen en moodboards als over het weer. Yes, yes en yes? Dan is er voor jou een stoeltje vrij in het creatieve team van Sprengers!

Je job

Geen dag is dezelfde als grafisch ontwerper. Zo kan je ’s morgen starten met het finetunen van een brochure, waarbij je de branding, huisstijl én wensen van de klant verwerkt in een evenwichtig ontwerp. Daarna duik je in de wondere wereld van beeldbewerking, retoucheer je afbeeldingen en werk je kleuren bij.  Misschien maak je vandaag wel een brand moodboard voor een nieuw merk, of zet je de schetsen die je eerder deze week maakte om naar een digitaal formaat.

Je werkt samen met onze project managers en inhouse en externe vormgevers. Jij bent de wizard die zijn/haar stylus zwaait over de ontwerpen voor onze klanten en die in de grafische studio magie creëert.

Je troeven

  • Je behaalde een diploma hoger onderwijs in een richting grafische vormgeving en hebt al minstens drie à vijf jaar ervaring in een gelijkaardige functie en in een agency/bureau.
  • Adobe CC: InDesign, Illustrator, Photoshop en Acrobat Pro hebben geen geheimen voor je. En ook de online-wereld is je niet vreemd. Newsletters, landingspagina’s, banners… je schudt ze met veel enthousiasme uit je mouw! En ken je iets niet? Dan ben jij er als de kippen bij om bij te leren!
  • Ken je iets van animatie (flat of 3D), fotografie, illustreren en schetsen of basic video-editing? Dan is dat een mooie plus!
  • Je houdt van afwisseling en schakelt moeiteloos tussen klanten, projecten en stijlen.
  • Je begrijpt aan de hand van een briefing wat de klant wil en zet die wensen en noden om in een creatief design en een druk- of webklaar bestand.
  • Je kan gestructureerd werken en plannings opvolgen.
  • Nederlands is je hoofdtaal, maar je hebt ook een basiskennis Frans en Engels.
  • Je werkt graag zelfstandig én in team en communiceert open en correct met collega’s en klanten.
  • Jouw werk is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening naar klanten. Daarom sta je open voor opbouwende kritiek en stel je je flexibel op.

Ons aanbod

Een voltijdse of 4/5 job in een klein en enthousiast team, waarbij je mag meewerken aan uitdagende en erg afwisselende communicatieprojecten.

Dat werken doe je voornamelijk op kantoor, maar af en toe thuiswerken kan ook. Overuren? Dat proberen we te vermijden.

Je krijgt van ons een aantrekkelijk loon en een mooi voordelenpakket. En wil je jezelf verder ontwikkelen of doorgroeien na verloop van tijd? Daarvoor krijg je van ons alle ruimte.

Stuur je sollicitatiebrief, met portfolio en CV voor 31 oktober naar steven@sprengers.be, met de vermelding ‘Sollicitatie grafisch ontwerper’.

Een eerste selectie gebeurt op basis van de ontvangen sollicitaties. Is je profiel interessant voor deze job, dan bellen we je op voor een korte telefonische kennismaking. Is er een klik? Dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek.

Wil je meer info over de functie-inhoud of de sollicitatieprocedure, mag je bellen naar 03 239 54 27.